Praktisk info Hodelyktløpet 2023
Oppmøte og henting av startnummer på Sørensen Sport, Skullerud. Startnummer kan hentes sånn ca mellom 18.30 og 19.00 på løpsdagen.

Transport

Det er gode parkeringsmuligheter på Skullerud for de som kommer med bil. (Ikke parker på Plantasjen, da portene låses! Dette ble prøvd ut av to uheldige løpere i 2016 og er ikke å anbefale 🙂 ) Det er også gode transportmuligheter dit med både buss og bane fra sentrum. Buss nr 70, 77 og 79. Tbane-linje  3

Startområde

Starten kl 19.30. Det er ikke mulighet for å fylle vann ved start. Alt løperne tar med seg ut i skogen må være ordnet før ankomst ved startområdet.

Beskrivelse av løypa

Løpet går på nydelige og teknisk krevende blå- og rødmerkede løyper i Østmarka, og er ca 12km langt! Løypa vil bli merket hele veien av arrangør, men mulighetene for feil-løping er absolutt tilstede… Følg godt med på løypa, og særlig i stildelerne. God hodelykt er et must!

Det blir ingen mat- eller drikke-stasjoner under løpet, så løperne må ha med det de trenger av drikke selv.

Fra starten ved Skullerud (Sørensen Sport), følger vi Flyktningeruta opp til Rundvann. Deretter følger løypa blåstien over Rundvannsåsen som etterhvert stuper ned dødsbakken og ned til grusveien ved Sølvdobla. Der går løypa til venstre langs veien et kort stykke før vi tar av mot høyre og følger blåstien inn forbi husmannsplassen Dølerud.

Det er viktig å følge godt med etter passering av Dølerud, for da følger løypa rødmerket retning Askevann (der blåstien tar av til høyre over en bekk). Noe videre på rødmerket sti, etter krysning av bekk tar løypa en krapp sving nordover (venstre), og følger rødmerket løype som går mellom Svartkulp og Spinneren og kommer ut ved enden av veien fra Grønmo.

Herfra følger løypa blåmerka igjen (Flyktningeruta) mot Skullerud, men tar ved neste  løypekryss blåmerket til høyre (nordover) , over til blåstien som fører løypa over Smalvannsmåsan og Karismyr før den drar ned til Skullerud. Siste biten ned mot Skullerud er lik som starten.

Alle løperne deltar på eget ansvar.